Onze collectie

Vola

Vola

Een design merk gespecialiseerd in het ontwerpen van kranen is VOLA. Het bedrijf kenmerkt zich door de tijdloze en minimalistische ontwerpen. Om de kwaliteit en het gebruik van alleen de beste grondstoffen te kunnen garanderen, worden de kranen enkel in thuisbasis Denemarken geproduceerd. VOLA komt regelmatig met nieuwe collecties waarin de laatste sanitaire technologieën en designtrends zijn verwerkt.

Het ontstaan van VOLA kranen

In 1968 werd het eerste ontwerp, de VOLA HV1, geproduceerd voor de Nationale Bank van Denemarken. Arne Jacobsen won het ontwerp voor de Nationale bank. Hierna nam de eigenaar van VOLA A/S contact op met Arne Jacobsen en introduceerde hem met zijn idee: het verwerken van de technische apparatuur in de muur, zodat alleen de cruciale onderdelen zoals de kraan en de draaiknoppen zichtbaar bleven. In deze tijd was dit nog een erg vernieuwend concept. In 1971 overleed Jacobsen, maar samen met Jacobsens voormalig assistent Teit Weylandt bleven hij en Carsten Overgaard nieuwe producten uitbrengen onder het VOLA merk. Ze groeiden uit tot een internationaal gewaardeerd merk, waarbij de nadruk op de oorspronkelijke ideeën voor VOLA kranen werd behouden.

VOLA HV1

De in 1968 ontworpen VOLA HV1 mengkraan is een prachtig voorbeeld van een duurzaam ontwerp. Door het tijdloze ontwerp en gebruik van de beste materialen wordt de kwaliteit gewaarborgd en gaan de kranen generaties lang mee. Vandaag de dag worden deze nog steeds aanbevolen door jonge architecten bij nieuwe opdrachten. VOLA kranen dragen bij in het vormen van een duurzame badkamer.

Kranen badkamer

Bij het uitkiezen van een nieuwe badkamer wordt alles tot in de puntjes uitgewerkt. U kiest een prachtig badkamermeubel, een bijpassende tegel van het merk Porcelanosa en misschien zelfs een innovatief toilet van Geberit. Ook de kranen voor de badkamer wilt u natuurlijk zorgvuldig uitkiezen. Bij GJ Meijer kunnen we u daarbij verder helpen. Samen met u bekijken we welke VOLA kraan het beste bij uw nieuwe badkamer past.

VOLA bij GJ Meijer

Bent u benieuwd geworden naar VOLA of heeft u verdere vragen over de producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken op het nummer 036 – 53 71 694. Per mail kunt u ons bereiken op e-mailadres info@gjmeijer.nl. Natuurlijk kunt u ook langskomen in onze showroom. Onze medewerkers helpen u graag verder!

Producten